If this is your first visit, be sure to
check out the FAQ by clicking the
link above. You may have to register
before you can post: click the register link above to proceed. To start viewing messages,
select the forum that you want to visit from the selection below.
На мен също 225/45/17 като се качи някой отзад и ми опира на неравности ,и аз съм с червени пружини eibah,но мисля че при нормалното окачване няма да има проблеми,следващите ми гумета мисля да са 215/45/17
Зимата съм с ламаринки с гуми Фате 195/65/15 - хубава гума спрямо цената си!
Лятото с лети 16' 5х98 7.5дж(снимката) с гуми мишелин пилот екзалто 2 205/55/16 - страшна гума и на мокро и на сухо не мръдва(износва по-бързичко, но в предвид сцеплението си струва)
Викам и аз да си покажа каплите , с тях и лете и зиме си карам, нямат грешка!!!
Нещо ми изчезнаха капачките в средата които са, само на едната ми остана и се чудя от къде да си намеря. Някой ако има идей да казва.
На мен също 225/45/17 като се качи някой отзад и ми опира на неравности ,и аз съм с червени пружини eibah,но мисля че при нормалното окачване няма да има проблеми,следващите ми гумета мисля да са 215/45/17
Има проблем и при нормално окачване точно този размер - като седнат двама човека отзад и започва да опира на моменти при неравностти. Не са за тази кола 17-ки. Бях взел едини за проба, защото човека ми ги даваше много изгодно но се отказах след една седмица каране. Иначе визията е много добра, ама предпочитам колата ми повече да върви отколкото само на вид да го докарва.
18ките са ми 225/40/18 - но съм пилнал мм от рамото на главината, щото офсета на жантарите е кофти - 40, и ми опира там, 17ките ми са 215/45/17, никакви ядове, никъде не опира засега
Attached Files
"Anybody that tells me a good car is one that is light with low power to weight ratio is an amateur" - Kazutoshi Mizuno-designer of Nissan GTR
Колеги и аз се реших да напиша едно коменрарче за 225/45/17, защото откакто съм купил колата карам само с такива(близо година). Колата ми е със спортно окачване и пружините са затегнати на "MAX" и въпреки това ако возя двама човека отзад опират при неравности (при положение че колата ми не е от ниските) В резултат на това взех следното решение - отзад возя само момичета(все пак не съм такси) !
Прочетох че доста колеги карат с червени пружини. Доколкото съм запознат червените пружини правят колата по-ниска и разстоянието м/у гумата и калника отвън изглежда минимално за човешкото око. И аз бях мераклия да заменя мойте пружини с червени, но след месец каране със 17ките по нашите пътища се отказах !!!
P.S. Есента, която отмина, ходих до Атина и се отгледах на 156ци със 17ки и дори 18ки и то коя от коя по-хубави(много големи Алфа маняци са). Някои пък толкова си бяха тунинговали колите, че реалното разстояние м/у броните им и пътя беше не повече от три пръста. Сигурен съм че ако имахме пътища като техните Алфичките ни нямаше да им отстъпват по нищо !!! Реалността за съжаление обаче е друга
Карам с 215/45/17, със спортно качване съм, 45мм смкната отпред и 40мм отзад, с спортни амор. С двама човека отзад и багаж догоре в багажника и не е опирала никога.
Колеги доста смело карате явно вашите красавици, предвид какви джанти им качвате Аз съм лятото съм 205/55/16 алуминиева джанта, а зимата смели карам с 195/65/15 стоманени джанти.
Comment